13 de set. 2015

L’11S del 2015



L’endemà de la multitudinària Via Lliure a la Meridiana amb el somriure beatífic dels que hi vam assistir i dels que ens ho vam contemplar per TV3 –la majoria silenciosa- amb gran placidesa d’esperit s’ha fet bona la predicció dels profetes malastrucs. Ens han manipulat, hem estat joguines del pervers Mas i dels sequaços per la independència de Catalunya. Tenim tan poc criteri que així que l’Artur, en Junqueras i en Romeva han aixecat el dit, molts catalans hi hem acudit obedients en formació coreana, uniformats. Encara que la Diada s’hagi desinflat perquè ja no és la festa de tots els catalans, el xinesos –que són multitud aclaparadora i comprimida- la qualifiquen de “massiva”.

El primer esglaó de la desobediència civil l’ha pujat TV3, la díscola, retransmeten la Via del primer al penúltim capítol. Els socialistes catalans del bellugadís Iceta reclamen que la cadena retransmeti en viu i en directe la festa de la rosa –no confondre amb Sant Jordi que també se l’haurien aparroquiat els separatistes-. Hem gaudit dels acurats efectes especials per veure el punter com trota envoltat de figurants tot i que per a desfilades -amb molta més precisió- caldrà anar a l’Empordà a seguir les evolucions de l’exèrcit espanyol que ja ha anunciat que mentre duri la campanya electoral catalana romandrà de maniobres.

Segons l’insigne Enric Juliana, a Madrid es percep el vertigen d’una papallona que ha aletejat a Setcases provocant entre Pinto i Valdemoro una onada que va més enllà dels temuts efectes polítics causats pel Niño o pel canvi climàtic. Això només ho atura la jubilació d’en Mas amb efectes retroactius receptada per l’equànime Albiol o una hiperactiva dansa ritual del líder socialista català.

Consumat l’11S del 2015, la paciència i la tossuderia mesella dels catalans, -després de les últimes edicions- tenen una resposta a l’ara què. Una pregunta que surava a l’espai sideral com un enigma –I ara què? –demanàvem amb la samarreta suada com si ho haguéssim donat tot en un Barça - Madrid de resultat incert. Aquesta vegada hi ha contesta:

-Ara el 27S!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada